Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
14 December 2012

Mindful afvallen

Door: Joanna Kortink

Mindful afvallen

Na het zoveelste dieetboek, al dan niet van de een of andere dieetgoeroe, is dit boek van Joanna Kortink een verademing. Wellicht wordt het zelfs wel een nieuwe trend: mindful afvallen. Want als je op een normale manier omgaat met eten zou je toch zo maar eens kunnen afvallen zonder op dieet te gaan. Je bent namelijk bezig met wat er tussen je oren zit, zonder een bezoek aan een psycholoog. Ook steeds meer diëtisten zijn bezig hun cliënten mindful te leren eten. We weten als geen ander dat overgewicht naast aanleg en omgevingsfactoren ook voor een groot deel afhankelijk is van ons eigen gedrag en keuzes. Veel diëtisten die een training hebben gevolgd bij Joanna, werken volgens Joanna al naar tevredenheid met het boek. Joanna Kortink kent de eetproblematiek van binnenuit, want ze heeft hier zelf jarenlang mee geworsteld.

Weet jij er als professional nog niet zoveel van mindful eten? Dan is dit boek een handig startpunt. Het boek is helder geschreven, invoelend, niet betweterig en heeft een praktische benadering met duidelijke stap voor stapaanwijzingen. Je kunt het daarom heel goed gebruiken als leidraad bij cliënten met een haat-liefde verhouding met hun eten en gewichtsproblemen, zowel individueel als in groepsverband. Ze leren met een 8-weken programma uiteindelijk op een liefdevolle wijze met eten om te gaan en vooral ook te genieten. Het draait om een blijvende verandering van leefstijl en eetgewoonten en hebben we niet met z’n allen ooit geleerd dat je dat bij een cliënt moet zien te bereiken voor blijvend resultaat? (RB)

Bezoek de website van Joanna Kortink voor trainingen en workshops of kijk in de scholingsagenda voor andere workshops en trainingen over mindful eten.

Mindful afvallen, een nieuwe oplossing met blijvend resultaat, Joanna Kortink, Servire, ISBN 9789021552910, 224 pagina’s, € 14,95

Gerelateerd boek: Uit de ban van emotie-eten, geschreven door Joanna Kortink en Greta Noorderbos, onderzoekster op het gebied van eetstoornissen.


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten