Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
13 December 2016

Mening over gezond eten verschilt tussen consument en diëtist

Door: Angela

Credits: Nederlandse Vereniging van Diëtisten/Ruigrok NetPanel

Consumenten vinden kokosvet, honing, cruesli, mueslirepen en versgeperste jus d’orange gezonder dan diëtisten. Diëtisten vinden op hun beurt pindakaas, koffie, hummus, margarine en light frisdrank gezonder dan consumenten. Dat blijkt uit representatief onderzoek onder 1.767 consumenten en 725 diëtisten, uitgevoerd door Ruigrok NetPanel in opdracht van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD).

Ook wél met elkaar eens

Over veel producten zijn consumenten en diëtisten het wel eens, zoals dat verse groenten, vis, kraanwater, volkorenbrood, havermout en ongezouten noten gezond zijn. En dat je energiedranken, friet, chips, suikerhoudende frisdrank en melkchocolade maar beter kunt laten staan.

Op basis van foto’s

In het onderzoek kregen deelnemers foto’s van producten te zien met daarbij in tekst de naam. Vervolgens gaven deelnemers zo snel mogelijk aan of ze het voedingsmiddel gezond of ongezond vonden. De uiteindelijke score (1-5) is samengesteld uit het antwoord (gezond versus ongezond) en de reactietijd.

Bron: NVD


N Hoefnagels, Diëtist Nina, 13 December 2016:
Leuk artikel! Grappig om de producten te zien waarvan de consument denkt deze gezonder zijn dan dat de diëtist vind. Krijg over deze producten ook veel vragen in de praktijk.

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten