Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
20 April 2015

Meer moeders geven langer borstvoeding

Door: Reina

Meer moeders geven langer borstvoeding

Het percentage Nederlandse moeders dat na 6 maanden nog steeds borstvoeding geeft is gestegen van 18% in 2010 tot 39% in 2015. Dat blijkt uit de Peiling Melkvoeding 2015 van TNO onder ruim 1.700 vrouwen.

Al sinds 20104 ligt het percentage moeders dat start met het geven van borstvoeding rond de 80%. Uit de peiling 2015 blijkt dat hoogopgeleide moeders vaker starten met borstvoeding (90%) dan laagopgeleide moeders (69%). Bovendien blijkt in de eerste twee weken na de geboorte de grootste daling te zijn van het aantal moeders dat borstvoeding geeft. Redenen hiervoor zijn twijfels over voldoende melk, pijn bij het voeden en problemen met de aanlegtechniek.

Het Platform Borstvoeding zet zich in om de kwaliteit en continuïteit van de zorg ten aanzien van borstvoeding te verbeteren, zodat vrouwen die borstvoeding willen geven daarin optimaal ondersteund worden. Op 17 maart heeft dit platform een pledge voor het Nationaal Programma Preventie Alles is Gezondheid aangeboden. De pledge is gericht op het verminderen van het percentage moeders dat binnen 1 maand stopt met het geven van borstvoeding, terwijl zij van plan waren langer borstvoeding te geven.

Dat borstvoeding gezonder is vergeleken met flesvoeding noemen moeders in de peiling van TNO als belangrijkste reden om te starten met borstvoeding. Een recente systematic review van 44 artikelen van het RIVM bevestigt dat borstvoeding geven gezond is voor kind en moeder.

Bron: Voedingscentrum

 

 


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten