Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
25 April 2017

Meer groenten, minder vlees in horeca: klanten blijven tevreden

Door: Karine

Restaurantmaaltijd

Nederlandse onderzoekers, onder wie Coosje Dijkstra, deden een experiment in 3 restaurants, zonder dat de bezoekers het wisten. Ze verhoogden de portie groenten en maakten de porties vlees kleiner. Het doel van de studie was te onderzoeken of de klanten tevreden bleven én daadwerkelijk meer groenten aten.

Meer groenten
Tijdens de interventieperiode werd significant meer groente (gemiddeld 115 gram in plaats van 61,7 gram) van de maaltijden gegeten. De vleesconsumptie was significant lager (gemiddeld 183 gram in plaats van 211 gram). De tevredenheid van de klant over het restaurant werd niet minder. Wel werd de maaltijd tijdens de interventieperiode iets lager beoordeeld, maar de klanten bleven toch (zeer) tevreden.

Minder vlees
Tijdens de interventieperiode werd 150 gram groente geserveerd in plaats van de gebruikelijke portie van 75 gram. De portie vlees werd met gemiddeld 12,5% verminderd. In de controlemaaltijden werd niets veranderd aan de maaltijden. In totaal werden 1006 maaltijden geserveerd en geobserveerd. Ook werden vragenlijsten afgenomen.
De onderzoekers concluderen dat het veranderen van porties een effectieve manier is om de groenteconsumptie te verhogen en de vleesconsumptie te verlagen.

Bron: International Journal of behavioral nutrition and physical activity


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten