Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
19 September 2011

Meer groen om het lijf

Door: Tom Bade, Marjan Boos en Kim van der Leest

Moet je nog overtuigd worden dat groen, natuur en buiten bewegen belangrijk zijn voor een goede gezondheid? Of heb je behoefte aan stevige argumenten om anderen te overtuigen? Lees dan dit boek. Het bespreekt kort de geschiedenis van eten en bewegen, schetst de problemen van overgewicht en de bewegingsarmoede in de huidige maatschappij en laat zien wat de voordelen zijn van “de groene beweging”.  De auteurs zien een groene openbare ruimte, die uitnodigt tot plezierig bewegen, als een van de speerpunten in de strijd tegen overgewicht en welvaartsziekten. De nadruk in dit boek ligt vooral op kinderen, school en docenten.

Maar als je dit al weet, of als je al overtuigd bent van het nut van bewegen in de buitenlucht, dan voegt dit boek niet veel toe. Want hoe helder en aansprekend de boodschap ook is, het boek is vrij dun gezaaid met praktische adviezen of uitwerkingen van “meer groen in de leefomgeving”. Jammer! (KH)

Meer groen om het lijf. Over gewicht, eten, bewegen en een groene leefomgeving als kans, Tom Bade, Marjan Boos en Kim van der Leest, Triple E, Arnhem, ISBN 9789089420008, 76 pagina’s, te bestellen via het Groenhorst College in Ede, telefoon 0318 - 675300, prijs € 9,95 exclusief verzendkosten

 

 

 

 


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten