Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
26 June 2014

Mediterrane voeding beschermt tegen overgewicht bij kinderen

Door: Reina

Mediterrane voeding beschermt tegen overgewicht bij kinderen

Kinderen die mediterraan eten, hebben 10-15% minder kans op overgewicht of obesitas dan kinderen die dat niet doen. Dit blijkt uit een studie in 8 Europese landen. De studie is gepresenteerd tijdens het jaarlijkse European Congres on Obesity in Bulgarije.

De onderzoekers gebruikten data uit de IDEFICS studie. Gewicht, lengte, middelomtrek en percentage lichaamsvet is gemeten bij kinderen in Zweden, Duitsland, Spanje, Italië, Cyprus, België, Estland en Hongarije. Met vragenlijsten en telefonische interviews is via de ouders de voedselinname in kaart gebracht.

Denk niet dat het mediterrane dieet is voorbehouden aan de kinderen in de meeste zuidelijke landen. De Zweedse kinderen scoorden namelijk het hoogst op kenmerken van de mediterrane voeding (ruim gebruik van groenten, fruit, noten, vis en granen), gevolgd door de Italianen. En, ook opmerkelijk: de kinderen van Cyprus aten het minst mediterraan. De bevindingen waren onafhankelijk van leeftijd, geslacht, sociaaleconomische status of land van herkomst.

Bron: Science Daily


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten