Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
24 January 2011

Mannen vruchtbaarder met extra antioxidanten

Door: Angela

man met supplementen

Supplementen met antioxidanten als vitamine E, magnesium en zink zijn gunstig voor mannen met een verminderde vruchtbaarheid. Ze vergroten de kans dat hun partner zwanger raakt, zo blijkt uit een review van The Cochrane Collaboration.

De conclusie is gebaseerd op 34 studies bij in totaal bijna 3000 stellen die zwanger probeerden te worden middels kunstmatige inseminatie (ki) of in vitro fertilisatie (ivf). De meeste mannelijke deelnemers hadden een verminderde zaadkwaliteit. In de studies kregen de mannen supplementen met antioxidanten, placebo’s of geen supplementen. Gebruik van antioxidantsupplementen ging gepaard met een 4 keer zo grote kans op zwangerschap als gebruik van placebo of geen supplement.

Volgens de onderzoekers is oxidatieve schade aan het sperma in 30 tot 80% van de gevallen de oorzaak van verminderde zaadkwaliteit. In de studies zijn supplementen met verschillende samenstellingen en doseringen gebruikt. Niet bekend is welke antioxidanten in welke dosering het meest effectief zijn.

Bron: The Cochrane Library


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten