Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
10 May 2012

Lieve collega,

Door: Karine

Je hebt het nu zwaar. Je baan staat op de tocht, of je bent al ontslagen, of de klanten blijven weg uit je praktijk.

Ik baal met je mee. We weten dat de bezuinigingen rücksichtslos en dom zijn. Toch moet je de moed niet laten zakken. Beloof me dat. Beloof me dat je optimistisch blijft en hoopt op nieuwe kabinetten, dat je nieuwe wegen inslaat, dat je kansen ziet en grijpt.

Hier zie ik bijvoorbeeld een kans. Het is een school in Haarlem, waar ik nu regelmatig kom om erover te schrijven. Een prettige plek, waar kinderen spelen en leren. Maar waar ook bedden staan, waar een stoeltjeslift is en waar een verpleegkundige een oogje in het zeil houdt. Waar een kok elke dag een warme maaltijd kookt en waar de kinderen samen eten.

De kinderen op deze school zijn chronisch ziek. Ze hebben die maaltijd hard nodig, juist omdat ze ziek zijn. Ze leren ook heel veel door het samen eten. Sommige kinderen hebben - voor ze hier op school kwamen - nog nooit vast voedsel gehad. Hier leren ze kauwen. Hier leren ze genieten van eten. Ik teken dat allemaal op, in een boek met recepten. En ik sta weer versteld van de kracht van voeding.

Het is onbegrijpelijk, maar de voedingszorg op deze Haarlemse school staat op de tocht. Met een beetje pech gaat de keuken deze zomer sluiten. Dat is net zo’n schandaal als de bezuinigingen op de diëtist. En toch zie ik dit vooral als onze kans.

Het is een kans om rumoer te maken. Omdat het zo’n prachtig voorbeeld is van de kracht van voeding. Om te laten zien hoe zieke kinderen enorm opknappen van zoiets simpels als een dagelijkse warme maaltijd.

Ik vraag jullie deze kans te grijpen. Bekijk het filmpje. Stort een paar euro op

rekening 420937374 t.n.v. steunfonds Albert Schweitzerschool o.v.v. kenniskeuken/nieuws voor diëtisten. Met deze crowdfundingactie probeert men de keuken open te houden. Bestel straks het boek. Vertel je klanten over deze school en vraag ze ook iets te storten. Maak rumoer!

Misschien blijft de keuken dan open. En dan is dat het beste signaal wat wij nu kunnen geven: voeding is cruciaal. Dat moet blijven. Altijd.

 


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten