Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
13 May 2011

Lang drinken uit fles vergroot kans op obesitas

Door: Reina

Kind met fles

Kleintjes die ook na hun eerste verjaardag nog uit de fles drinken, hebben later meer kans op overgewicht. Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek dat onlangs is gepubliceerd in the Journal of Pediatrics.

De onderzoekers analyseerden de gegevens van bijna 7.000 kinderen, voor een deel van de kinderen was de fles op 2-jarige leeftijd nog steeds de belangrijkste bron van voedingsstoffen. ‘Kinderen die met 24 maanden nog steeds de fles kregen, hadden 30% meer kans op obesitas op de leeftijd van 5½ jaar’, vertelt onderzoeker dr. Robert Whitaker. Ook als andere factoren die tot overgewicht kunnen leiden in de analyse werden meegenomen, bleef deze conclusie staande.

De verklaring is volgens de onderzoekers dat kinderen die lang uit de fles drinken ook te lang worden gestimuleerd om veel calorieën te gebruiken. ‘Een 24 maanden oud meisje met een gemiddeld gewicht en een gemiddelde lengte die een fles melk krijgt voordat ze gaat slapen, krijgt dan al ongeveer 12% van haar dagelijkse behoefte aan calorieën’, legt onderzoeker Rachel Gooze uit.

Bron: JPED


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten