Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
10 July 2012

Kookboek bij voedselovergevoeligheid

Door: Sam Loman

Kookboek bij voedselovergevoeligheid

Koken voor iemand met voedselovergevoeligheid kan heel lastig zijn. Dit boek van ervaringsdeskundige Sam Loman kan helpen iets lekkers op tafel te zetten. Het boek begint met algemene informatie over voedselovergevoeligheid en voorzorgsmaatregelen als het gebruik van schoon keukengerei. Vooral handig voor mensen die onbekend zijn met voedselovergevoeligheid. En mensen met voedselovergevoeligheid kunnen in dit boek weer een leuke nieuwe ideeën voor recepten opdoen.

De recepten zijn ingedeeld per seizoen en per seizoen weer in hartige en zoete gerechten. De meeste gerechten zijn vrij van tarwe en gluten, kippenei, koe- en geitenmelk en lactose, alle soorten noten, pinda en arachide, vis, schaal- en schelpdieren, soja en alle zaden en pitten. Bovendien wordt in nagenoeg alle recepten pure ingrediënten gebruikt, waardoor ze bijna allemaal vrij zijn van E-nummers. Aan de hand van logo’s kan de gebruiker snel zien of een recept geschikt is voor iemand met een bepaalde voedselovergevoeligheid.

Er staan helaas geen bereidingstijden bij de recepten. Verder worden er cups gebruikt om hoeveelheden aan te duiden. Loman geeft aan dat ze dit veel handiger vindt, maar of dat echt zo is vraag ik me af. In tegenstelling tot Amerikanen zijn we dat hier toch niet zo gewend. Het boek bevat wel een redelijk uitgebreide omrekentabel.

Tot slot heeft het boek nog een handige lijst met ingrediënteninformatie en een lijstje met patiëntenorganisaties en nuttige adressen. Handige tips en mooie frisse foto’s bij de recepten maken het boek helemaal af. Een aanrader voor cliënten met een voedselovergevoeligheid. (RB)

Kookboek bij voedselovergevoeligheid, Genieten van lekkere, makkelijke en veilige recepten, Sam Loman, Karakter Uitgevers, ISBN 9789045203966, 144 pagina’s, € 19,95


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten