Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
18 April 2011

Kinderen missen stimulans van ouders

Door: Angela

Kind aan tafel

Slechts 1 op de 5 ouders acht het nodig om hun kinderen meer te laten bewegen en maar een kwart van de ouders vindt dat hun kinderen gezonder moeten gaan eten. Dit blijkt uit onderzoek van TNO in opdracht van het Convenant Gezond Gewicht. Het onderzoek zal jaarlijks worden herhaald.

Ook blijkt dat tweederde van de volwassenen zelf onvoldoende groente en fruit eet. Goed nieuws is wel dat bijna alle kinderen en jongeren en driekwart van de volwassenen dagelijks ontbijten. Volgens Convenantvoorzitter Paul Rosenmöller onderstrepen de resultaten de noodzaak van blijvende aandacht voor overgewicht en de voorbeeldfunctie van ouders en de omgeving.

Bron: Convenant Gezond Gewicht


B Crouse, , 03 May 2011:
@Paul
Mijn kinderen eten wel spruitjes hoor (en prei, witlof, bonen etc), 't is maar net hoe je het klaarmaakt. Nee, ik verstop het niet onder een berg appelmoes of mayo. Kinderen kunnen trouwens prima 'wennen' aan minder/weinig snoep en aan het eten van groente & fruit. Gewoon geven en veel variëren.
Wenneke Sapry, , 20 April 2011:
Wat de koekjes betreft: liga heeft een tijdje doosjes ter grote van één liga verstrekt. Ook een erg goed initiatief, vind ik.
Sandra Lensink, , 19 April 2011:
Ik hoorde dit weekend weer een mooi voorbeeld dat kinderen gek gemaakt worden met alle reclames over snoep, frisdranken en andere ongezonde voeding. De fabrikanten hebben zeker een grote verantwoordelijkheid. Het wordt tijd dat ze deze gaan nemen.
anny van thoor, , 19 April 2011:
Wat ook wel verbeterd zou mogen worden is de inhoud van de producten. Sultana heeft er al op ingespeeld om nu twee koekjes in een verpakking te doen, maar wat is er mis met één koekje. Kinderen en jammer genoeg volwassenen eten toch de hele verpakking leeg. Hoe komt het dat mensen te zwaar worden?????
Paul Van Kuik, , 19 April 2011:
Hier ligt niet alleen een taak voor de ouders maar voor alle opvoeders! Dus ook de scholen.
Daarnaast is het mijn mening dat de voedingsproducenten hun verantwoording moeten nemen. Als men gezonder gaat produceren, kan men ook gezonder en smakelijker produceren.
Ook fabrikanten van afslankproducten kunnen hier iets mee. Primair letten op de smaak en secundair op de kcal. De winst is van ondergeschikt belang, want we praten over de gezondheid van MENSEN!!
Smaak verkoopt zichzelf!!!
Waarom eten kinderen wel snoep en (liever) geen spruitjes? I rest my case!
Pia Harrevelt, , 18 April 2011:
Het werkt inderdaad op deze manier. Kinderen zijn heel flexibel en passen zich gemakkelijk aan nieuwe gezondere gewoontes. Ouders moeten het wel even voordoen.

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten