Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
03 October 2012

Kinderen lichamelijk actiever dankzij exergames

Door: Reina

Gamen

Kinderen komen meer in beweging dankzij spelletjes op spelcomputers, die lichamelijk activiteit vereisen. Dit blijkt uit een Canadees onderzoek onder ruim 1.200 kinderen tussen de 14 en 19 jaar. Het onderzoek is gepubliceerd in Pediatrics.

Computerspelletjes waarbij je lichamelijk in actie moet komen worden exergames genoemd. Het meest populair onder de “exergamers” is Wii Sports (68%), daarna volgt Dance Dance Revolution (40%), Wii Fit Yoga (34%) en Punchout (15%). Uit het onderzoek blijkt dat ongeveer een kwart van de onderzochte kinderen  gemiddeld 2 dagen per week ongeveer 50 minuten een exergame speelt. Van die exergamers deed 73% dat matig of sterk intensief.

Terwijl jongens vooral videogames spelen, zijn het vooral meisjes die exergamen. De onderzoekers verklaren dit als volgt: ‘Meisjes kunnen zich ongemakkelijk voelen tijdens sporten op school omdat ze het gevoel hebben te worden beoordeeld. Deze spelletjes zijn dan een prima alternatief.’ De onderzoekers adviseren onderzoek te doen naar het inzetten van exergames in buurthuizen en op school. Dit zou een bijdrage kunnen leveren aan de strijd tegen obesitas.

Bron: AlphaGalileo Foundation


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten