Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
20 March 2011

Kijk op koolhydraten

Door: Nicoline Duinker-Joustra

Kijk op koolydraten

Dat van dit boekje al weer een tweede en geheel herziene druk is verschenen, bevestigt wel het feit dat koolhydraten erg in de belangstelling staan. De update betreft het aanpassen van de gegevens van de producten. Hiervoor zijn gegevens van de NEVO-tabel, fabrikanten en verpakkingen gebruikt tot en met 1 mei 2010. Ook staan waar nodig merknamen genoemd. Al met al bevat Kijk op koolhydraten de analyses van ruim 5.000 producten. Daarmee is het een zeer complete tabel.

Het boek is overigens niet alleen maar een tabellenboekje waar je gemakkelijk de hoeveelheid koolhydraten en calorieën per verbruikseenheid of per 100 g kunt opzoeken. Het boek begint met een schat aan informatie, zoals de soorten koolhydraten, waar ze in voorkomen, de dagelijkse (minimale) hoeveelheid en uitleg van de glykemische index. Ideaal voor een ieder die bewust met koolhydraten bezig is.

De voedingsmiddelen zijn handig ingedeeld naar eetmoment en daarbinnen naar type gerecht. Zo begint het deel over broodmaaltijden eerst met wat algemene informatie en daarna komt de tabel met daarin onder andere brood, broodjes,broodjes met beleg, ontbijtkoek, broodbeleg, pap, overige ontbijtproducten, melkproducten en salades. Voor producten die heel goed tijdens meerdere eetmomenten gebruikt kunnen worden staan duidelijke verwijzingen. Zo staat bij het onderdeel broodmaaltijden duidelijk aangegeven waar yoghurt en fruit in het boek zijn te vinden. Dankzij het gebruik van een kleurcodering is in een oogopslag te zien of een gerecht weinig of juist veel koolhydraten bevat. (RB)

Kijk op koolhydraten, Nicoline Duinker-Joustra, Inmerc, ISBN 9789021549286, 160 pagina’s, € 11,50


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten