Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
17 January 2012

Ikookvanmij.nl nieuw forum voor eetstoornissen

Door: Karine

Stichting Human Concern start de nieuwe online ontmoetingsplek 'Ikookvanmij.nl'. Ikookvanmij.nl is een forum waar alle mensen met een eetstoornis of eetprobleem in Nederland welkom zijn. Ook Pro-ana aanhangers zijn welkom en vinden er een luisterend oor.

Tot op heden heeft de berichtgeving rondom de Pro-ana beweging een zeer negatieve ondertoon. ‘Onterecht’, zegt Carmen Netten, oprichtster van Human Concern. ‘Het ontkennen of verwerpen van de Pro-ana beweging heeft geen enkele zin. Een eetstoornis heeft nou eenmaal destructieve kanten, en mensen willen daar over kunnen praten. In plaats van ze te veroordelen en buiten te sluiten kun je je beter in hun wereld verplaatsen om zo een ingang te vinden om te helpen.’

Het Eetstoornisforum is opgericht om dialoog, informatie en hulpverlening te bieden aan de grote groep mannen en vrouwen van jong tot oud die lijden aan een eetstoornis of eetprobleem. De online ontmoetingsplek is opgebouwd volgens de verschillende fases die mensen met een eetstoornis doorlopen. Ikookvanmij.nl wordt geleid door een betrouwbaar team van ervaringsdeskundigen. Deze mensen gaan de dialoog aan met bezoekers zonder direct hulp op te willen dringen. Voor bezoekers die wel op zoek zijn naar hulp, zijn ervaren therapeuten beschikbaar. Voor meer informatie: www.ikookvanmij.nl.

Bron: Human Concern


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten