Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
15 October 2012

Hypo’s verstoren therapietrouw bij diabetes

Door: Angela

Van de mensen met diabetes type 2 heeft 80% wel eens een milde hypoglykemie (hypo). Om een nachtelijke hypo te voorkomen houdt 14% van de mensen met diabetes bewust het bloedglucosegehalte op een hoger niveau dan aanbevolen. Dit blijkt uit een grootschalige, internationale studie onder circa 3.000 mensen met diabetes, gepresenteerd tijdens de EASD in Berlijn.

Bijna de helft van de ondervraagden geeft aan dat zij na hun laatste hypo hun bloedglucosegehalte vaker zijn gaan controleren. Verder heeft 77% na de laatste hypo de dosering van hun basale insulinedosis zelf verlaagd. Bijna de helft van de ondervraagden heeft een dosis wel eens helemaal weggelaten.

Het onderzoek is begin 2012 uitgevoerd in 6 landen (Duitsland, Groot-Brittannië, Denemarken, VS, Canada en Japan).

Bron: Changing Diabetes


Suzan Bijleveld, , 03 November 2012:
Wat grappig Gemma dat je deze oplossing hebt gekozen en dat het nog werkt ook. Ik geef bij mensen die af willen vallen en wat dan niet zo lukt ook wel de tip om de verwarming een graadje lager te zetten. Werkt dus echt begrijp ik nu. Dus dank voor je reactie
Gemma Huiting, , 16 October 2012:
Ik herken dit probleem wel. Zelf heb ik oop diabetes en heb de laatste tijd ook vaak 's nachts last van hypo's, ik heb gemerkt dat bij mij minder spuiten niet werkte, maar meer eten wel. Nu ben ik er achter dat als ik de verwarming iets aan laat, mijn suikers minder zakken. Ik denk dat dit komt doordat mijn lichaam minder bezig is om me warm te houden 's nachts. Sinds ik de verwarming iets aan laat heb ik er geen problemen meer mee.

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten