Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
04 November 2014

Hogere eiwitinname in ziekenhuis dankzij maaltijdservice

Door: Angela

Patiënten kiezen van menukaart At Your Request

Een speciale menukaart met eiwitrijke hapjes verhoogt de eiwitinname van ziekenhuispatiënten die risico lopen op ondervoeding. Dit concludeert de Alliantie Voeding Gelderse Vallei op basis van onderzoek naar At Your Request®, de maaltijdservice in Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Patiënten die risico lopen op ondervoeding, krijgen een eiwit- en energieverrijkt dieet aangeboden. Zij ontvangen een speciale menukaart met eiwitrijke hapjes en worden gestimuleerd deze regelmatig te bestellen. De bestelgegevens van At Your Request® laten zien dat dit effectief is. Patiënten zonder risico op ondervoeding (MUST-score 0) bestelden 0,9 gram eiwit/kg/dag. Patiënten met een MUST-score van 1 en 2 bestelden respectievelijk 1,0 en 1,1 gram eiwit/kg/dag. Na introductie van At Your Request® eind 2012 haalt 30% van de ondervoede patiënten een eiwitinname van meer dan 1,2 gram eiwit/kg/dag, waar dit voorheen 26% was.

Uit het onderzoek blijkt ook dat patiënten erg tevreden zijn: zij geven At Your Request® een 8,1 als rapportcijfer. Patiënten vinden het aanbod, de service en de presentatie verbeterd. Bovendien maken ze verantwoorde keuzes: niet de kroketten, maar de fruitsalade en de bruine boterham horen tot de meest bestelde producten. 

Bron: Alliantie Voeding Gelderse Vallei


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten