Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
08 June 2010

Hoe lukt het nou wél?

Door: Karine Hoenderdos

Karine Hoenderdos

Maak een diëtist ’s nachts wakker en ze weet ze meteen op te lepelen: de Richtlijnen Goede Voeding. Een belangrijke leidraad, samengesteld door de wijze en alom gerespecteerde Gezondheidsraad en daarmee de bron voor vrijwel alle voedingsvoorlichting en campagnes in Nederland.
Er is één probleempje. Niemand houdt zich aan de Richtlijnen. Nou ja niemand, een beschamende 1,8% van de Nederlanders wel. Maar 98,2% van de Nederlanders dus niet. Ze eten niet genoeg groenten, fruit, vis, ze bewegen te weinig, ze eten teveel verzadigde vetten, zout en drinken teveel alcohol… ze rommelen maar wat aan. En dat ondanks dure multimediacampagnes, inspanningen van diëtisten en zelfs het Ik Kies Bewust-logo.
Hoe komt dat nou? Ik zou dat wel eens willen weten! Sterker nog, ik moet het weten! Want ik spreek erover op het congres Eet voor je leven, op 10 juni in Ede. Gelukkig doe ik dat samen met de wijze professor Frans Kok, een van coryfeeën van de Gezondheidsraad. Samen met de aanwezigen gaan we ervoor zorgen dat de Richtlijnen binnenkort door veel meer Nederlanders worden opgevolgd. Nieuwsgierig? Kom kijken en luisteren. En geef dan vooral je ongezouten mening, want om eerlijk te zijn, we kunnen best nog wat goede ideeën gebruiken!


 


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten