Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
15 April 2011

Het voeding formularium

Door: Redactie Van Binsbergen e.a.

Het voeding formularium

Dit boekje heeft als ondertitel: “een praktische leidraad” en is bestemd voor huisartsen, praktijkondersteuners, praktijkverpleegkundigen en diëtisten. Het zet voor een groot aantal aandoeningen de achtergronden van het voedingsadvies uiteen. Als leidraad zijn de Standaarden van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) genomen, waarbij voedingsinformatie op enigerlei wijze nuttig is. Als uitgangspunt bij alle huisartsgeneeskundige voedingsadviezen zijn de Richtlijnen Goede Voeding 2006 gebruikt.

Na een aantal algemene hoofdstukken over gezonde voeding, ondervoeding, overvoeding en voeding en geneesmiddelen komen 23 aandoeningen aan bod. Dit zijn aandoeningen waarmee mensen veelvuldig een huisartspraktijk bezoeken, zoals acne, diabetes, vruchtbaarheid, anemie, migraine, koorts bij kinderen en maag-, darm- en leverziekten. Het is een bijzonder praktisch boekje, waarmee huisartsen en andere praktijkmedewerkers snel de juiste voedingsadviezen kunnen geven. (RB)

Het voeding formularium, een praktische leidraad, onder redactie van Van Binsbergen, Van Dommelen, Geleijnse en Van der Laan, Bohn Stafleu van Loghum, ISBN 9789031360468, 344 pagina’s, € 20,95


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten