Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
01 February 2012

Het Keuzedieet

Door: Elisabeth Lange

Het Keuzedieet

Vanwege het grote succes van “Die Nebenbei-Diät” van de Duitse Consumentenbond, hebben de Nederlandse Consumentenbond en het Voedingscentrum de handen ineengeslagen voor een Nederlandse versie van dit boek. Het is vooral een handig boekje. Het geeft vele praktische tips over minder gezonde en juist gezonde producten en gerechten voor elk moment van de dag. En ook bruikbare tips hoe je minder gezonde gerechten gezond kunt maken.

In het eerste hoofdstuk over goede maaltijden worden vele vragen over afvallen beantwoord en fabeltjes over afvallen de wereld uit worden geholpen. De volgende hoofdstukken gaan over ontbijt, lunch, warme maaltijd, tussendoor en drankjes. In deze hoofdstukken ziet de lezer in beeld en woord de keuzes, die hij of zij kan maken voor de lijn. Door de heldere achtergrondinformatie leren mensen welke keuzes ze kunnen maken, zonder een opgeheven vingertje. Zo kan de lezer bij alternatieve smeersels voor op brood zien en lezen wat de keuze voor halvarine, mosterd, ketchup of magere roomkaas kan opleveren. En elders wat het verschil is tussen pasta en volkorenpasta of kant-en-klare aardappelsalade en een zelfgemaakte aardappelsalade. De tekst is kort en bondig en daardoor heel goed te begrijpen. En dankzij de mooie fotografie van producten en gerechten ook nog eens heel aantrekkelijk om te lezen. Een heel handig hulpmiddel voor elke cliënt die op een gezonde manier wil afvallen. (RB)

Het Keuzedieet, afvallen zonder moeite, Elisabeth Lange, Voedingscentrum en Consumentenbond, ISBN 9789051770537, 220 pagina’s, € 16,75


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten