Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
10 November 2011

Help Nutrition Day naar een groot succes

Door: Reina

Nutrition Day

Op 10 november is het weer Nutrition Day. Dat betekent dat er in ziekenhuizen in meer dan 25 landen wereldwijd metingen worden gedaan naar ondervoeding bij patiënten. Doe ook mee! Als van elk Nederlands ziekenhuis 20-40 patiënten in kaart worden gebracht tijdens deze dag, dan zou dat in totaal neerkomen op 2000-4000 patiënten. Zoveel patiëntgegevens zijn nog nooit ingestuurd door één land.

 

De Stuurgroep Ondervoeding adviseert om de Nutrition Day meting te combineren met de 4de kwartaalmeting die moet worden gedaan in het kader van de prestatie-indicator Ondervoeding. Hiervoor heeft de stuurgroep overigens een handig Excel bestand ontwikkeld. De Nutrition Day-meting hoeft maar op 2 of meer gemiddelde afdelingen, waar de opnameduur niet heel kort is, uitgevoerd te worden. Als 10 november niet goed uitkomt, ben je ook vrij om uit te wijken naar een andere datum (tot uiterlijk 24 november) .

Met deze actie en de gegevens hopen de Stuurgroep Ondervoeding en NESPEN in de Nederlandse pers weer opnieuw aandacht vragen voor het probleem van ondervoeding.

Voor meer informatie over Nutrition Day kun je terecht bij Cora Jonkers: c.f.Jonkers@amc.uva.nl.

Bron: Stuurgroep Ondervoeding


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten