Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
04 January 2016

Helft Britse kinderen heeft allergie

Door: Reina

Helft Britse kinderen heeft allergie

Artsen in het Verenigd Koninkrijk staan alarm: 50% van alle kinderen heeft 1 of meerdere allergieën. Medici hebben hier geen verklaring voor. Het gaat om allerlei soorten allergie, zoals hooikoorts en voedselallergie.

Pinda-allergie

Het aantal kinderen met pinda-allergie is in 20 jaar verdubbeld in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Australië en Azië. Inmiddels heeft 3% van alle Westerse kinderen een pinda-allergie Volgens allergie-expert dr. George du Toit van het St Thomas Hospital en Kings College London gaat het dus om gemiddeld 1 kind per klas. De gezondheidszorg kan volgens hem op dit moment geen gelijke tred houden met de explosieve toename van allergie.

Bron: Skynews


Margje Vlasveld, dietist, 06 January 2016:
Ik hoop het en zie de resultaten van die onderzoeken dan ook graag tegemoet ;-)
Reina van Bruggen, redacteur Nieuws+voor+diëtisten, 05 January 2016:
@Margje: ze hebben vast wel vermoedens, maar die hebben ze (nog)niet naar buiten gebracht. En denk je ook niet dat er al verder onderzoek naar wordt gedaan?
Margje Vlasveld, dietist, 05 January 2016:
Opmerkelijk, 50% is wel heel veel! Medici hebben geen verklaring hiervoor, maar ik kan mij niet voorstellen dat er helemaal geen ideeën of aanwijzingen zijn die deze ontwikkelingen kunnen verklaren.
Met deze aantallen moet het in elk geval wel te doen zijn om te onderzoeken op welke gebieden niet-allergische kinderen verschillen met allergische kinderen.

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten