Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
06 August 2014

Hardlopers leven 3 jaar langer dan niet-renners

Door: Reina

Hardlopers leven 3 jaar langer dan niet-renners

Door hard te lopen verlengen mensen hun levensduur met maar liefst 3 jaar. Dat concluderen onderzoekers aan de Iowa State University in een artikel in het Journal of the American College of Cardiology.

Het onderzoek is uitgevoerd onder 55.137 volwassen met een gemiddelde leeftijd van 44 jaar. De deelnemers zijn 15 jaar gevolgd en van hen zijn de sterftecijfers als gevolg van cardiovasculaire ziekten in kaart gebracht. In vergelijking tot niet-renners hadden hardlopers 30% minder kans op overlijden en maar liefst 45% minder kans op sterfte door cardiovasculaire ziekten. Opmerkelijk is dat niet zoveel uitmaakt hoe vaak en hoe lang mensen hardlopen. Zelfs bij minder dan 51 minuten per week, minder dan 10 kilometer per week of langzamer dan 10 km/uur is er al sprake van een gezondheidsvoordeel. Dus of iemand nu gemiddeld ½-1 uur per week hardloopt of meer dan 3 uur, het maakt voor de gezondheid niet uit. Het effect blijkt wel het grootst bij mensen die al meer dan 6 jaar hardlopen.

Bron: JACC


Anja Schagen, gewichtsconsulent, 06 August 2014:
Mooi artikel. als men wil afvallen is voeding vaak niet zo'n probleem. Echter als ze meer moeten bewegen, al is het alleen maar voor de gezondheid, is dit toch erg lastig voor ze. Maar zoals artikel laat zien, pak de fiets ipv van de auto, pak de trap ipv lift, maar dat zijn echt lastige veranderingen. Mensen onderschatten het bewegen, tip: prof.dr.Erik Schrerder in en college op you tube: Gaat je geheugen kapot, als je teveel voor je computer hangt.

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten