Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
14 December 2012

Goede voedingszorg op scholen voor chronisch zieke kinderen

Door: Karine

Samen eten: nieuw boek van De Kenniskeuken

Samen eten: nieuw boek van De Kenniskeuken

Deze week is de website en een boek van Stichting De Kenniskeuken gelanceerd. Deze stichting strijdt voor goede voedingszorg op scholen voor Langdurig Zieke Kinderen. De Stichting verzamelt ook kennis die op deze scholen aanwezig is, zodat ouders en hulpverleners van chronisch zieke kinderen daarvan kunnen meeprofiteren.

Het boek ”Samen Eten” van Stichting De Kenniskeuken is geschreven door diëtist Karine Hoenderdos. Het boek bevat informatie over gezond eten voor een chronisch ziek kind. Er staan recepten die kinderen lekker vinden, met veel voorkomende dieetafleidingen. De tips en recepten zijn verzameld in nauwe samenwerking met de medewerkers en koks van de Albert Schweitzerschool in Haarlem. Op deze school voor Langdurig Zieke Kinderen wordt elke dag gekookt. Men weet daar precies hoe je chronisch zieke kinderen goed aan het eten krijgt.

Het boek is voor € 8,95 (exclusief verzendkosten) te bestellen op www.dekenniskeuken.nl. Diëtisten kunnen op deze website ook gratis flyers bestellen om het boek in de praktijk te promoten. Een deel van de opbrengst van het boek gaat naar Stichting De Kenniskeuken. De Kenniskeuken is een initiatief van InnovatieNetwerk (denk- en doetank van het ministerie van EZ).


Angela Severs, , 16 January 2013:
@Bert. We hebben het probleem doorgegeven aan Stichting De Kenniskeuken en er wordt aan gewerkt.
Bert Vermeer, , 14 January 2013:
Ik zou graag het boek Samen Eten van Karine Hoenderdos willen bestellen, maar de site www.dekenniskeuken.nl geeft als reactie dat de domeinnaam is uitgezet. Gaarne uw bericht.

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten