Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
03 December 2012

Goed glutenvrij: nieuwe campagne

Door: Karine

Goed Glutenvrij

Goed Glutenvrij

“Goed Glutenvrij”, zo luidt de nieuwe voorlichtingscampagne van de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV). Met deze campagne wil de NCV benadrukken dat een glutenvrij dieet meer is dan alleen maar de gluten uit je dagelijkse voeding halen.

Er is een aantal campagnematerialen ontwikkeld op de website van de NCV www.glutenvrij.nl, waaronder een online game voor kinderen en een digitale zelftest om te testen of een glutenvrij dieet wel volwaardig is.

In het kader van de campagne presenteert de NCV bovendien haar eigen NCV diëtistennetwerk. Dat zijn zelfstandig gevestigde en aan ziekenhuis verbonden diëtisten die door patiëntenvereniging NCV geselecteerd en opgeleid zijn. Dit was hard nodig omdat te weinig diëtisten kennis hadden van een volwaardig glutenvrij dieet, terwijl het aantal nieuw gediagnosticeerde patiënten met coeliakie snel toeneemt.

De NCV heeft ook een nieuw “Goed Glutenvrij” keurmerk ontwikkeld dat verstrekt kan worden aan uitgevers van boeken, folders, websites, aan diëtisten uit het netwerk of aan ziekenhuizen die informatie verstrekken over coeliakie en het glutenvrij dieet. Het keurmerk wordt alleen toegekend aan of personen die de juiste informatie verstrekken en die door de NCV zijn goedgekeurd.

Bron: Nederlandse Coeliakie Vereniging


Annie van Duuren, , 04 December 2012:
Heel goed, ga zo door.

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten