Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
21 June 2011

Glutenvrij modedieet?

Door: Angela

glutenvrij

Een glutenvrij dieet zou wel eens een modedieet kunnen worden. In de Verenigde Staten en Groot-Brittannië zijn er verschillende beroemdheden die voor het glutenvrije dieet kiezen, ook al lijden ze niet aan coeliakie, zoals Victoria Beckham en Gwyneth Paltrow.

Geschat wordt dat de wereldwijde markt voor glutenvrije producten de komende 5 jaar met 1,2 miljard dollar kan groeien tot 4,3 miljard dollar. De grootste markt voor glutenvrije producten is de Britse, de snelste groei is er in Duitsland.

Bron: Food Holland


Ieneke Fonck, , 06 July 2011:
Raadpleeg een diëtist met kennis van coeliakie. Niet al je lotgenoten kampen met ondergewicht: als het glutenvrij dieet goed wordt gevolgd en de darm is hersteld, kan overgewicht opeens een probleem worden.
meta van duinen, , 25 June 2011:
geboren coeliaak met één probleem, hoe blijf ik op gewicht? geen honger en toch moeten eten, dat is mijn probleem en dat van mijn lotgenoten.
Ieneke Fonck, , 22 June 2011:
Voor de echte coeliaak aan de ene kant positief, want de keuze neemt toe en de prijzen mogelijk af, maar aan de andere kant word je mogelijk minder serieus genomen als je aangeeft het dieet altijd en volledig te volgen en niet een beetje, als je pet er naar staat.

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten