Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
04 September 2012

GGD Nederland start grootschalig gezondheidsonderzoek

Door: Angela

Voor het eerst voeren alle GGD’en in Nederland gelijktijdig een gezondheidsonderzoek uit. In totaal krijgen ruim 750.000 inwoners in Nederland van 19 jaar en ouder in september een vragenlijst toegestuurd. De vragen gaan over ziekten en aandoeningen, roken, lichaamsbeweging en psychische problemen.

GGD Nederland voert dit onderzoek uit in opdracht van de gemeenten. Met de gegevens kunnen gemeenten en GGD’en gericht activiteiten organiseren om de gezondheid en het welzijn van inwoners te verbeteren. Door samenwerking met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) levert het onderzoek ook informatie op over de gezondheid van Nederlanders. Om deze reden voeren alle GGD’en dit 4-jaarlijks onderzoek vanaf nu gelijktijdig uit.

Voor de steekproef selecteert de computer willekeurig de namen en adressen uit het bevolkingsregister. Deze personen krijgen van hun regionale GGD een schriftelijke vragenlijst thuisgestuurd. Zij kunnen de vragenlijst ook via het internet invullen.

Bron: GGD Nederland


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten