Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
20 June 2012

Gezonder eten met precisievoeding en groenteflats

Door: Angela

Wat is nodig om de consument een verantwoorde keus te laten maken uit het aanbod in de supermarkt? Claims op verpakkingen, een ander voorlichtingsmodel of moeten we het zoeken in de technische mogelijkheden zoals precisie-voeding, groenteflats en 3D-printing? Ruim 250 diëtisten, wetenschappers en levensmiddelentechnologen discussieerden hierover op 19 juni, tijdens congres “Haal meer gezondheid uit voeding(smiddelen)” van VoedingNederland.

De technologische mogelijkheden voor een gezonde voeding lijken onbeperkt. ‘We kunnen technisch en technologisch zeer veel en weten heel veel over gezondheid, maar uit onderzoek blijkt dat we ons steeds weer heel gemakkelijk laten verleiden door primaire factoren zoals het ontwerp van de verpakking’, aldus prof.dr.ir. Roland ten Klooster van de Universiteit Twente. Jammer, want in leegstaande flats kunnen bijvoorbeeld uitstekend groenten worden geteeld. Deze verticale stadsboerderijen of groenteflats brengen de consument weer in contact met de herkomst van voedingsmiddelen. Ook precisie-voeding kan een bijdrage leveren aan een gezondere voeding. Marc Oude Luttikhuis van het Foodatelier en verbonden aan Food Nutrition Delta: ‘De individuele consument krijgt daarmee exact die hoeveelheid voedingsstoffen binnen, die nodig zijn; niet meer en niet minder.’  De consument bepaalt echter welke scenario’s werkelijkheid worden. Inzicht in de drijfveren van de consument is daarom van groot belang, zo werd duidelijk tijdens het congres.

Het congres werd georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD), de Nederlandse Academie van Voedingswetenschappen (NAV), de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) en de NVVL, Network for Food Experts. Het Voedingscentrum is participant.

Bron: VoedingNederland


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten