Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
07 February 2017

Gevaarlijke afslankpreparaten in de handel

Door: Karine

Wispy Tea

In Nederland zijn –via webshops - gevaarlijke “natuurlijke” afslankproducten te koop, zo waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Het gaat om de producten Wispy Life, Wispy Tea, Emtea, Irem Naturel en Niva Detox. Deze producten bevatten stoffen die ook in geneesmiddelen voorkomen en ernstige bijwerkingen kunnen hebben.

Ernstige bijwerkingen
De NVWA heeft de producten laten analyseren door het instituut voor voedselveiligheid RIKILT. Daarbij is vastgesteld dat deze vermengd zijn met sibutramine, sildenafil, fluoxetine en/of fenolftaleïne. Dat zijn werkzame stoffen in geneesmiddelen en ze zijn niet toegestaan in afslankproducten. Ze staan ook niet op het etiket. Bij de NVWA, het bijwerkingencentrum Lareb en het NVIC (vergiftigingen informatiecentrum) zijn meldingen binnengekomen van mensen die ernstige bijwerkingen kregen, zoals hartklachten, angst, hoge bloeddruk en duizeligheid. De NVWA raadt consumenten dringend aan om deze producten niet te gebruiken.

Handelsverbod
Verkopers die Wispy Life, Wispy Tea, Emtea, Irem Naturel of Niva Detox in hun assortiment hebben moeten de verkoop direct staken en melding doen bij de NVWA. De NVWA vraagt consumenten die deze producten hebben gekocht om dit te melden.

Bron: NVWA


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten