Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
10 January 2018

Geen allergeneninformatie in “Kies Ik Gezond?”-app

Door: Angela

Geen allergeneninformatie in “Kies Ik Gezond?”-app

Het Voedingscentrum heeft onlangs de gratis “Kies Ik Gezond?”-app gelanceerd. Daarmee kun je – in de supermarkt of thuis – de streepjescode van voedingsmiddelen scannen, voedingsmiddelen zoeken en met elkaar vergelijken. Allergeneninformatie is momenteel nog niet opgenomen in de app, omdat het Voedingscentrum de betrouwbaarheid van gegevens van fabrikanten niet kan garanderen. Tijdens de verwerking van alle gegevens werden namelijk fouten geconstateerd in de allergeneninformatie. Daarom heeft het Voedingscentrum besloten deze informatie voorlopig niet aan te bieden.

Supermarkten
Verreweg de meeste producten die je in de grote supermarkten kunt kopen, staan in de app. Helaas nog niet alles en er doen een paar supermarkten nog niet volledig mee. Zo heeft Lidl nog geen gegevens aangeleverd en Aldi slechts gegevens van een deel van het assortiment. Het Voedingscentrum is druk bezig om ervoor te zorgen dat straks (vrijwel) alle producten in de app staan.

Gezondere keuze bovenaan
Als je een product zoekt, zie je als resultaat de voedingswaarde, ingrediëntenlijst en of een product in de Schijf van Vijf past. Zo niet, dan krijg je gezondere alternatieven te zien of een handige tip, bijvoorbeeld een link naar een gezonder recept. Je kunt de zoekresultaten sorteren op voedingswaarden. Zo zie je makkelijk in welk product bijvoorbeeld het minste suiker of de meeste vezels zitten. In de app kun je ook aangeven op welke voedingsstoffen je extra wilt letten, zoals verzadigd vet, koolhydraten, suiker, vezels, zout of aantal calorieën. Deze voedingswaarden komen dan bovenaan te staan als je een product scant, zoekt of vergelijkt.

Schijf van Vijf
Verder kun je de zoekresultaten filteren, bijvoorbeeld op Schijf van Vijf, supermarkt, merk en productcategorie. Als je bijvoorbeeld op Schijf van Vijf filtert, dan krijg je alleen de producten te zien die in de Schijf van Vijf staan. Je kunt ook aangeven bij welke supermarkten je boodschappen doet. Dan krijg je de huismerken van andere supermarkten niet te zien bij het zoeken naar een product.

De app is gratis te downloaden in de App Store van Apple en de Play Store van Google.

Bron: Voedingscentrum


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten