Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
20 July 2015

Foodwatch start actie tegen AZO-kleurstoffen

Door: Karine

AZO-kleurstoffen

Foodwatch is een e-mailactie gestart tegen Albert Heijn en Jumbo. Deze marktleiders in de supermarkt hebben nog minstens 30 respectievelijk 50 producten met AZO-kleurstoffen in de schappen staan. Het gaat om de E-nummers E104, E110, E122, E124 en E129, ook bekend onder de naam Southampton Six. De gewraakte E-nummers  komen voor in frisdrank, snoep, vitaminepillen, vleeswaren, medicijnen, bonbons en bakproducten.

Sinds 2007 is het bij het gebruik van azo-kleurstoffen verplicht door de EU om op de verpakking te vermelden 'kan de activiteit of de oplettendheid van kinderen nadelig beïnvloeden'. De verwachting was dat fabrikanten deze kleurstoffen zouden gaan mijden, maar dit is niet het geval gebleken.

Bron: Foodwatch

 

 


Liesbeth Oerlemans, Natuurgeneeskundige, 24 July 2015:
Goede samenvatting Karine!
karine hoenderdos, redacteur Nieuws+voor+dietisten, 22 July 2015:
Hoi Wilma, de nieuwsrubriek is niet een plek voor meningen. Het is een rubriek om te weten wat er speelt op voedingsgebied. Maar de link die je plaatste, staat ook in het nieuwsbericht. Persoonlijk denk ik vooral: er zijn belangrijker zaken in de wereld om je druk over te maken.
Wilma Verschuure, natuurvoedingskundige, 22 July 2015:
Ik ben wel benieuwd wat jullie hiervan (de actie van Foodwatch) vinden. Via Rob van Berkel las ik een ander onderzoek: http://iamafoodie.nl/azo-kleurostoffen-de-southampton-six-en-hyperactiviteit-adhd/?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten