Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
30 April 2012

Foodhouse

Door: Syndicate

Foodhouse

Weer een app (alleen voor iPhone voorlopig) waarmee je de streepjescode van een product kunt scannen om de voedingswaardes te bekijken en te vergelijken. Foodhouse geeft in tegenstelling tot bijvoorbeeld Boodschapp alleen de gegevens van de Dagelijkse Voedingsrichtlijn, zoals ook steeds vaker te zien op verpakkingen. De app voegt daarom voor de consument weinig informatie toe. En omdat de weergave per 100 gram is moet er nog zelf gerekend worden hoeveel een portie dan levert. Op de website www.foodhouse.nl – die 3 maanden geleden gelanceerd is- valt te lezen dat Foodhouse zelf nooit meer dan de dagelijkse voedingsrichtlijn van een product zal plaatsen in de database. Ze laten het over aan fabrikanten of er ook meer voedingswaarden en daarnaast ook ingrediënten vermeld worden. Het lijkt er overigens niet op dat al veel fabrikanten van deze mogelijkheid gebruik hebben gemaakt.

De Foodhouse app heeft op dit moment een database van 6.000 producten waarbinnen je producten per product categorie met elkaar kunt vergelijken Handig als je op zoek bent aan de ontbijtgranen met de minste calorieën of soep met het minste zout. Maar hier gaat ook iets mis. Via het menu kan je ook sorteren op suikergehalte. De app maakt echter geen onderscheidt tussen toegevoegde suiker en van natuurlijk aanwezige suikers. Zo wordt er bij magere melk 4,5 g suiker aangegeven. Dat vergt voor de leek eigenlijk nog wel wat uitleg. Een leek zal het suikergehalte immers altijd interpreteren als gehalte aan toegevoegde suikers. Foodhouse wil graag dat gebruikers producten gaan waarderen zodat er per product een waardering(1 tot 5 sterren) wordt getoond. Op dit moment zijn er nog weinig producten die überhaupt al een waardering hebben. En het plaatsen van een waardering is mij nog niet gelukt.

De makers van Foodhouse willen een onafhankelijk informatieplatform bieden waar consumenten, fabrikanten, supermarkten en diëtisten elkaar vinden. Consumenten kunnen een account aanmaken om producten te waarderen. Fabrikanten en supermarkten kunnen productinformatie toevoegen. In potentie kan dus de app en de website een informatiebron worden voor de diëtist wat betreft voedingswaarde van producten en de waardering die consumenten aan producten geven. Alleen op dit moment heb je er nog weinig aan omdat de uitgebreide productinformatie vooralsnog ontbreekt. (MS)

Foodhouse, Syndicate, iPhone applicatie, gratis


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten