Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
29 June 2012

Extra gezondheidscheck tegen overgewicht bij pubers


In het Lente akkoord is afgesproken om vanaf 2013 26 miljoen euro extra in te zetten voor het tegengaan van obesitas bij kinderen. Het grootste deel - 15 miljoen euro – gaat naar een extra bezoek aan verpleegkundige of arts op school voor alle kinderen vanaf 14 jaar.

Een puberspreekuur op school is al langer een wens van de Tweede Kamer. Het bezoek is bedoeld om gezondheidsproblemen bij pubers aan te pakken. Verder gaat er 5 miljoen euro extra naar de “Gezonde School” aanpak, onder andere voor lesmateriaal, aandacht voor gezonde traktaties en gezonde kantines en een gezonde schoolomgeving met veel ruimte voor bewegen. Het programma “Jongeren Op Gezond Gewicht” krijgt 3 miljoen euro extra en “Sportimpuls” krijgt 2 miljoen euro extra voor veilig en verantwoord sporten en bewegen. Centra voor Jeugd en Gezin krijgen 1 miljoen euro extra voor een betere informatievoorziening over een gezonde leefstijl.

Bron: Kamerbrief over extra middelen bestrijding overgewicht bij kinderen


Anneke Palsma, , 04 July 2012:
Tja we moeten ons gewoon meer laten horen en zien.
De Minister denkt gewoon niet na, omdat ze dat niet wil. Wie weet wordt het na 12 september anders.
@Nienke, Klopt helemaal dat de politiek kortzichtig is. in al die jaren bljkt dat ze nog niet eens in staat zijn om 4 jaar vooruit te kijken. Nu komt dat de laatste 10 jaar ook wel goed uit, aangezien het gemiddelde kabinet zo slecht gebouwd is dat het na ongeveer 2 jaar weer instort... Net als het "beleid". Gek hè dat er steeds meer obesitas voorkomt!
Nienke Drost, , 03 July 2012:
Waar is de dietist in dit verhaal? Wat heb je eraan om te constateren dat een puber overgewicht of obesitas heeft en dan.......Op dit moment is de dietist voor veel ouders onbetaalbaar en volgend jaar zijn we misschien voor 3 uurtjes (tja wat kan je hierin doen met pubers?) terug in de basis verzekering. Kortom kortzichtig beleid daar is dit kabinet sterk in:net zoals het cultuur beleid: kinderen mogen wel kennismaken met muziek/instrument maar de muziekscholen zijn inmiddels opgeven.
Petry Vermeulen, , 03 July 2012:
Jammer dat een gezondheidscheck met het oog op gezonde voeding om overgewicht tegen te gaan weer gedaan wordt door een arts (duur) of verpleegkundige.Het is algemeen bekend dat de kennis mbt. voeding vaak niet bij hen aanwezig is. Het lijkt mij dat dit een uitgesproken klus is voor een diëtist, DE professional op voedingsgebied!! Een gemiste kans als hier door de NVD geen actie naar de minister op wordt genomen.

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten