Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
24 May 2012

Evidence based diëtetiek

Door: red. M. Former–Boon en J. van Duinen

Evidence based dietetiek

Als diëtist werk je zoveel mogelijk evidence based. Maar waar zoek je – én vind je – betrouwbare wetenschappelijke literatuur en hoe beoordeel je de kwaliteit van de onderzoeksgegevens? In deze tweede druk laat dit boek je stapsgewijs zien hoe je artikelen op internet kunt opzoeken en hoe je de onderzoeken beoordeelt op kwaliteit. Ook maakt het boek duidelijk hoe je wetenschappelijke uitkomsten kunt vertalen naar de praktijk middels casuïstiek en praktijkvoorbeelden. Handige concrete tabellen ondersteunen de tekst en zetten bijvoorbeeld begrippen nog eens voor je op een rij. Praktisch zijn ook de screenshots bij het hoofdstuk “literatuur zoeken” zodat de Cochrane Collaboration en PubMed geen geheimen meer voor je hebben. Aan deze tweede druk is een nieuw hoofdstuk toegevoegd over hulp bieden bij het invoeren van richtlijnen in de dagelijkse voedingspraktijk.
Evidence based diëtetiek is niet alleen voor studenten en docenten voeding en diëtetiek een praktische leidraad, maar ook voor voedingskundigen en diëtisten in het werkveld.

Evidence-based diëtetiek, Principes en werkwijze, onder redactie van M. Former-Boon en J.J. van Duinen, Bohn Stafleu van Loghum, ISBN 9789031394203, 160 pagina’s, € 30,95.


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten