Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
08 March 2016

Engeland investeert in gezondheid

Door: Reina

Engeland investeert in gezondheid

De Britse National Health Security (NHS) heeft grootse plannen om de gezondheidsproblemen als obesitas en dementie aan te pakken. Allereerst door het ontwikkelen van 10 "gezonde" steden, die inwoners stimuleren om gezonder te eten, meer te sporten en zelfstandigheid tot hoge leeftijd bevorderen. Ten tweede door te investeren in de gezondheid van de 1,3 miljoen werknemers van de NHS. Op dit moment heeft bijna 25% van de volwassenen in Engeland obesitas.

Anti-obesogene omgeving

De NHS heeft 10 regio's geselecteerd waar ruim 76.000 huizen komen voor ruim 170.000 mensen. Ontwerpers, artsen en technische expert buigen zich over de vraag hoe de omgeving in die regio's kan uitnodigen om te kiezen voor een gezonde leefstijl en zelfstandigheid kan bevorderen. Kinderen moeten daar bijvoorbeeld veilig naar school kunnen lopen of fietsen. En er moeten plekken komen waar kinderen het leuker vinden om buiten te spelen dan zich achter een scherm te vermaken. Andere ideeën zijn: fastfoodvrije zones rondom scholen, eenvoudige toegang tot openbaar vervoer, veilige fietspaden en straten met brede stoepen en duidelijker borden zodat ook ouderen gemakkelijk hun weg kunnen vinden.

Verbeteren gezondheid personeel

DE NHS zal vanaf april ziekenhuizen en andere aanbieders van NHS-zorg financieel ondersteunen om de gezondheid van het personeel te verbeteren. Men hoopt daarmee voor andere werkgevers in de publieke en private sector een voorbeeld te zijn. Instellingen krijgen een aandeel uit het investeringsfonds van 600 miljoen pond als zij het personeel een gezonde werkplek bieden en zorgen voor een gezonde voeding voor personeel en bezoekers (ook voor de mensen die nachtdienst draaien). Dat laatste betekent ook het verwijderen van advertenties, prijsacties en kassadisplays van suikerhoudende dranken en vet-, zout-, en suikerrijkvoedsel. En tot slot wil men dat meer personeelsleden zich laten inenten met het griepvaccin om ziekteverzuim te verminderen en patiënten te beschermen tegen besmetting. Als ze voldoen aan de voorwaarden, krijgen de zorgverlenende instanties geld om de lichamelijke en geestelijke gezondheid van het personeel verder te verbeteren. Denk aan het bevorderen van de lichamelijke activiteit, verbeterde toegang tot fysiotherapie en zaken als stress management en mindfulness cursussen.

Bron: NHS


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten