Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
28 March 2011

Elise appels zijn net als Santana ook hypoallergeen

Door: Angela

Elise appels

Appels van het ras Elise kunnen veilig gegeten worden door de meeste mensen met een milde appelallergie. Dat blijkt uit Europees onderzoek van onder meer Wageningen UR en het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Elise-appels zijn langer te bewaren dan de Santana appels, het andere appelras dat geschikt is voor veel mensen met milde appelallergie. Dankzij een combinatie van Santana en Elise kunnen hypoallergene appels in principe van oktober tot en met juni verkrijgbaar zijn. Maar omdat Elise een relatief nieuw ras is, dat nog niet zoveel geteeld wordt, zal het aanbod voorlopig nog minimaal zijn.

Sinds 2006 liggen er speciale appels van het ras Santana voor mensen met appelallergie in de schappen. Consumenten kopen de appels in speciale verpakkingen met een soort “bijsluiter”, waarop onder andere staat uitgelegd dat mensen met appelallergie voorzichtig moeten beginnen. Ongeveer 75% van de mensen met een milde appelallergie kunnen de Santana-appels eten zonder klachten als jeuk, irritatie van mond, lippen, tong, keel, neus en ogen.

Het is nog niet zeker of alle mensen met milde appelallergie die zonder problemen Santana kunnen eten, automatisch óók veilig Elise appels kunnen eten.

Bron: Wageningen UR


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten