Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
15 March 2017

Elektronisch patiëntendossier gekoppeld aan voeding op maat

Door: Karine

Voedingszorg

Het St. Jans Gasthuis (SJG) in Weert is het eerste ziekenhuis in Nederland dat het elektronisch patiëntendossier (EPD) inzet voor het aanbieden van herstelgerichte voeding op maat aan patiënten. Hiermee wil SJG Weert de logistiek rond maaltijden en tussendoortjes volledig automatiseren, gastvrije zorg verlenen én efficienter werken.

Nieuwe applicatie
De koppeling wordt mogelijk gemaakt door de nieuwe module “Nutrition” in het patiëntendossier HiX van Chipsoft. Hiermee kunnen individuele dieetinformatie en voedingsrichtlijnen gemakkelijk worden vastgelegd. De gegevens uit het EPD worden ook gebruikt om de voedings- en energiebehoefte van de patiënt te berekenen. Hierdoor kunnen diëtisten efficiënt menu’s samenstellen en inplannen, menukeuzes maken en maaltijden portioneren. Voor een compleet beeld van de patiënt hebben zij ook toegang tot onder meer intoxicatie- en medicatiegegevens. De informatie die de diëtist zelf toevoegt aan HiX is ook beschikbaar voor de overige behandelaars van de patiënt. Zo is ieder lid van het team rond de patiënt maximaal geïnformeerd.

Bestellen via de tablet

De diëtisten, logopedisten en verpleegkundigen van SJG Weert geven via de tablet, per patiënt, een order door aan de medewerkers van Service & Zorg. Bij het bed leggen de medewerkers samen met de patiënt de bestelling vast, waarna die met één druk op de knop bij de keuken binnenkomt. Ook ziet de medewerker van Service & Zorg of de patiënt hulp nodig heeft bij het eten of moeite heeft met slikken. Hierdoor kunnen zij iedere patiënt op maat bedienen.

Bron: Zorgvisie


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten