Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
31 October 2013

EFSA beoordeelt peutermelk en opvolgmelk

Door: Karine

opvolgmelk en peutermelk

opvolgmelk en peutermelk

De voeding van jonge kinderen in Europa is lang niet altijd volwaardig. Peutermelk en opvolgmelk kunnen volgens de EFSA een bijdrage leveren aan een betere voorziening van omega-3-vetzuren, ijzer en vitamine D. Maar er zijn ook andere producten die kunnen bijdragen aan dit doel, zoals verrijkte ontbijtgranen, verrijkte zuivel, supplementen of een vroege introductie van vlees en vis. Daarom concludeert de EFSA in een wetenschappelijk rapport dat er in de voeding van jonge kinderen geen unieke rol is weggelegd voor peutermelk of opvolgmelk.

Uit het rapport blijkt dat veel kinderen in Europa te weinig voedingsvezel, alfalinoleenzuur (ALA), docosahexaeenzuur (DHA), ijzer, vitamine D en jodium binnenkrijgen. Verder hebben jonge kinderen in Europa gemiddeld een vrij hoge energie-inname, wat kan leiden tot overgewicht.

Bron: EFSA


Femke Belder, , 15 November 2013:
Beste redactie, interessant artikel! Als aanvulling wil ik aangeven dat het hier gaat om opvolgmelk vanaf de leeftijd van 1 jaar en peutermelk. Opvolgmelk voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 maanden heeft wel degelijk een unieke rol als alternatief voor borstvoeding.

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten