Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
26 November 2010

Eet je slank

Door: Angelique Becks en Harriët Havers-Teerink

Eet je slank

De ondertitel “De Diëtistenmethode” bij het boek “Eet je slank” van diëtisten Angelique Becks en Harriët Havers-Teerink zet al meteen de toon. Het is een gedegen afslankboek waarmee iedereen met overgewicht aan de slag kan. Dit boek is een geheel herziene heruitgave van een boek uit 1999 met dezelfde titel. Nu in een moderner jasje en gericht op de sindsdien ontstane gewoonten en op de markt gekomen producten.
Kort geven de auteurs, die zelf een diëtistenpraktijk hebben, de feitelijke informatie weer die in een afslankboek niet mag ontbreken: wat is een gezond gewicht, uitleg over een minimale energiebehoefte en aandacht voor motivatie. De methode is gebaseerd op dagmenu’s van 1400 of 1700 kcal. Om de lezers te leren variëren zijn, behalve een “altijd goed dagmenu” ook vele voorstellen opgenomen voor ontbijten, lunches en warme maaltijden. Door de opzet van het boek - de pagina’s zijn horizontaal in 3 delen geknipt en de delen zijn afzonderlijk om te slaan - kan de lezer heel gemakkelijk verschillende maaltijdmomenten combineren naar eigen voorkeur en smaak. Per dagdeel (ochtend, middag, avond) zijn de maaltijden en tussendoortjes gebaseerd op een vaste calorie-inhoud. Hierdoor is een ochtend nr. 3 bijvoorbeeld te combineren met middag nr. 20 en avond nr. 50. Variatiemogelijkheden te over dus. Op de achterzijde van de geknipte pagina’s staan tips, beweegadviezen en  overwegingen ter motivatie. Die laatste noemen de auteurs mentale coaching, maar daar is waarschijnlijk meer voor nodig dan alleen een mooie gedachte. Ook komen de recepten er in dit boek een beetje bekaaid vanaf. De  eenvoudige recepten in het boek staan alleen in de lopende tekst bij de maaltijdmomenten. Ze nodigen zo niet echt uit tot bereiden en ook foto’s van de maaltijden ontbreken. Concluderend is dit een compleet boek. Maar wel vooral voor mensen die ideetjes nodig hebben voor wat ze op een dag moeten en kunnen eten binnen de toegestane hoeveelheid calorieën. Het boek is waarschijnlijk het meest geschikt als aanvulling bij een persoonlijke dieetbegeleiding. (MS)

Eet je Slank, De Diëtistenmethode. Met mentale coaching, tips en wetenswaardigheden, Angelique Becks en Harriët Havers-Teerink, Verba, 2009, ISBN 9789055137237, 167 pagina’s, € 14,95.


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten