Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
03 November 2017

Eet als een atleet

Door: Karine

Eet als een atleet

Het team van “I am a foodie” heeft een tweede boek geschreven, met sportdiëtisten Saraï Pannekoek, Vera Wisse en Titia van der Stelt als auteurs. Allereerst dit: het is gewoon een heel mooi boek. Modern vormgegeven, mooie receptfoto’s en vooral goede infographics. Door de mooie vormgeving komt de inhoud van het boek extra goed uit de verf. De recepten zijn hip, maar eenvoudig te maken. Voorbeelden? Chunky monkey oats, cloudies (koolhydraatarme ‘koekjes’ van hüttenkäse en eieren), knapperige tempeh uit de oven en quinoaparfait.

Hoog niveau
Met die inhoud zit het ook wel snor. Het boek staat bol van de nuchtere en gedegen onderbouwde informatie, maar ook met oog voor trends en nieuwe ontwikkelingen in de wetenschap. Het boek geeft antwoord op vragen als: wat moet ik eten voor en na het sporten?, hoeveel energie en koolhydraten heb ik nodig?, hoe kan ik “bulken” en “cutten”?, wat doe ik bij darmklachten tijdens het sporten? en welke supplementen zijn nodig?

Reclame voor sportdiëtist
Het is niet altijd een heel simpel boek. Er zullen best mensen zijn die afhaken bij termen als het ATP-CP systeem, de formule van Van Haaf of hyperhydrateren. De uitleg gaat soms best diep, maar dat maakt het boek voor de geïnteresseerde leek juist zo leuk. Sowieso is de toon van het boek heel positief en daardoor een goede reclame voor het maatwerk van de sportdiëtist.
Heb ik nog een klein minpuntje? Ja: een trefwoordenregister ontbreekt. Jammer, maar voor de rest heeft “I am a foodie” hier een terechte bestseller gemaakt!


Eet als een atleet. De praktische verdieping voor iedere sporter op elk niveau. I am a foodie Publishing, oktober 2017, ISBN 9789082700206, 192 pagina’s, € 23,50


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten