Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
18 February 2013

Eerste Nederlandse website vrouwengezondheid gelanceerd

Door: Reina

VrouwMC

Zaterdag 16 februari is de website VrouwMC gelanceerd. Deze site is het eerste wetenschappelijk verantwoorde medische platform in Nederland op het gebied van vrouwengezondheidszorg, een initiatief van UMC Utrecht.

Het doel van Vrouwmc.nl is de gezondheidszorg voor vrouwen verbeteren. Die zorg moet anders, en snel, want er is een achterstand ontstaan. Tot voor kort werd aangenomen dat een vrouwenlichaam in grote lijnen hetzelfde werkt als dat van een man. Wat voor mannen werkte, werd vervolgens ook toegepast op vrouwen. Veel wetenschappelijk onderzoek werd op mannen uitgevoerd. Maar het vrouwenlichaam is andersZo ligt de gemiddelde hartslag van een vrouw ligt tussen de 75 en 90 slagen per minuut, die van mannen tussen de 70 en 85. Vrouwen hebben een lager percentage spierweefsel (30% tegenover 40%) en een hoger percentage vetweefsel (25% versus 15%). En ook hormonaal zijn er vele verschillen.

Op VrouwMC wordt alle wetenschappelijke kennis op het gebied van behandeling van het vrouwenlichaam binnen het UMC Utrecht en daarbuiten gebundeld en continu uitgebreid. Gezondheidsthema's die gedurende het leven van een vrouw relevant zijn: anticonceptie, seksualiteit, blaas en verzakking, hart- en vaatziekten, bloedverlies, gezond ouder worden, hormonen, kanker, en medicijnen komen aan bod.

De website is ontstaan uit een samenwerking tussen het UMC Utrecht en AGIS Zorgverzekeringen.

Bron: UMC Utrecht


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten