Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
02 June 2011

Een professionele kijk op borstvoeding

Door: Redactie E. Anten e.a.

Een professionele kijk op borstvoeding

Als jij zwangere vrouwen en borstvoedende moeders begeleidt en adviezen geeft over borstvoeding, mag het boek “Een professionele kijk op borstvoeding” niet in je boekenkast ontbreken. Het is echt een compleet boek over borstvoeding dat anatomie, fysiologie, toxicologie en psychosociale aspecten van borstvoeding behandelt. Ook is er volop aandacht voor klinische, praktische en beleidsmatige aspecten. Daarnaast komen de wetenschappelijke achtergronden zoals de immunologische werking van moedermelk aan de orde.
Het boek is een handig evidence based naslagwerk door korte paragrafen met een duidelijke kop. Dit maakt snel scannen van een hoofdstuk, om te zien wat je echt wilt lezen, gemakkelijk. Bij alle paragrafen staan kernpunten en regelmatig vind je conclusies bij verschillende hoofdstukken.
De uitgave is bestemd voor professionals die zijn betrokken bij de zorg voor borstvoeding zoals: verloskundigen, (kinder)artsen, artsen en verpleegkundigen werkzaam in de jeugdgezondheidszorg, kraamverzorgenden, lactatiekundigen en diëtisten. Aan de rol van verschillende professionals wordt een apart stuk gewijd; de rol van de diëtist wordt niet apart besproken. Er wordt geen aandacht besteed aan de voeding van lacterenden. (CV)

Een professionele kijk op borstvoeding, Redactie: E.J. Anten-Kools, J.P. van Wouwe, A.M. Oudesluys-Murphy en B.A. Semmekrot, Uitgeverij Van Gorcum, ISBN 9789023246435
316 pagina’s, € 51,50


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten