Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
13 December 2012

Een op de tien diëtisten ontslagen

Door: Mary

enquete

Het was economisch een zwaar jaar voor diëtisten. Uit een jaarlijkse enquête onder de lezers van Nieuws voor diëtisten blijkt dat gedurende het afgelopen jaar 1 op de 10 diëtisten ontslagen is. Daarnaast zag 38% van de diëtisten een duidelijke terugloop in het aantal consulten. Gelukkig zijn de vooruitzichten voor 2013 beter, nu de diëtist weer terugkomt in het basispakket van de zorgverzekeringen.

De Nieuws voor diëtisten enquête is in november van dit jaar door ruim 1000 lezers ingevuld (een respons van 22%) en levert een schat aan informatie op over de beroepsgroep. Zo blijkt diabetes het ziektebeeld waar de diëtist zich het meest mee bezighoudt, gevolgd door overgewicht en ondervoeding. In de enquête van 2011 waren cliënten met overgewicht nog de meest genoemde groep. De begeleiding, die diëtisten geven, is vrij intensief. Meer dan de helft van de diëtisten geeft aan cliënten meer dan 5 keer per jaar te zien. 

Social media
De uitkomsten van de enquête laten ook zien dat diëtisten steeds meer gebruik maken van social media. In totaal maakt slechts 18% van de deelnemers er geen gebruik van. En 5% zegt er nu nog geen gebruik van te maken, maar wel van plan zijn dit te gaan doen. De rest - 77% - gebruikt een of meer vormen van social media. Het gebruik van Twitter stijgt onder de lezers van Nieuws voor diëtisten. Van de deelnemers twittert 28% (in 2010 was dit nog maar 5% en in 2011 14%). Verder maakt 63% gebruik van Facebook en 49% van LinkedIn.

Nieuws voor diëtisten is een digitale nieuwsbrief - gericht op diëtisten- met bijna 4600 abonnees. De deelnemers aan de enquête is gevraagd de nieuwsbrief een rapportcijfer te geven. Gemiddeld lag de beoordeling op een 7,7. De bijbehorende website www.nieuwsvoordietisten.nl krijgt van de lezers een 7,6.

Bekijk hier het volledige verslag van de resultaten van de enquête.


N. H., , 13 December 2012:
Ik heb zo'n vermoeden dat het percentage in Brabant (inmiddels) veel hoger ligt. Bij de Thuiszorg is het nl. veel meer
Karine Hoenderdos, , 13 December 2012:
Een 7,7. Ik gloei van trots!

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten