Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
14 July 2015

E-health nog nauwelijks gebruikt in zorg

Door: Karine

e-health

In 2017 moet 80% van de chronisch zieken inzage hebben in de medische gegevens. Dat doel stelde het ministerie van VWS zich in 2014. Een tussenrapport laat zien dat slechts 10-14% op dit moment daadwerkelijk inzage heeft. De personen die inzage hebben, vinden het gemakkelijk en voelen zich meer betrokken bij de behandeling.

Een tweede doelstelling van het VWS was dat 75% van de ouderen en chronisch zieken zelf metingen voor bijvoorbeeld gewicht, bloeddruk of bloedglucose kunnen uitvoeren. Van alle chronische zieken doet nu 40% aan zelfmetingen, bij ouderen is dit 36%. Maar liefst 41-45% registreert de gegevens vervolgens niet. De hulpverlener monitort de uitslagen ook zelden op afstand: bij 7% van de chronisch zieken en 13% van kwetsbare ouderen.

De derde doelstelling van VWS was dat iedereen die zorg en ondersteuning ontvangt ook via een beeldscherm met zijn zorgverlener kan communiceren, bij voorkeur 24 uur per dag. In het tussenrapport blijkt dat 5% van de mensen die thuis zorg ontvangen via het beeldscherm contact kan maken. Opvallend: bijna de helft (45%) zegt geen gebruik te willen maken van beeldschermzorg. Volgens de onderzoekers speelt daarbij vooral onbekendheid een rol.

Bron: Zorgvisie

 

gerelateerd nieuws:

E-health: ga aan de slag

Zorg onvoldoende voorbereid op e-health


Samantha Annaars, Dietist, 19 August 2015:
Leuk stukje over Ehealth. Zelf werk ik als Ehealth diëtist en over dit onderwerp heb ik recent een artikel geschreven. Deze is twee weken terug gepubliceerd op de website van Voeding en Visie. Ehealth is de toekomst!

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten