Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
08 June 2016

E-health maakt leven cliënten in de zorg beter

Door: Reina

E-health maakt leven cliënten in de zorg beter

Zorg- en innovatieregio’s door heel Nederland laten deze week zien hoe zij met behulp van e-health de zorg beter maken voor mensen die zorg nodig hebben en hun zorgverleners. Op 6 juni hebben 4 regionale initiatieven hierover een concrete afspraak ondertekend in het bijzijn van staatssecretaris Martin van Rijn (VWS). Deze week organiseert het ministerie van VWS de eHealth Week 2016 (6-10 juni) als onderdeel van het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie. Enkele voorbeelden van Nederlandse initiatieven:

Meer zelfregie

De regionale samenwerkingsorganisaties van zorgaanbieders (RSO's) zijn een samenwerking gestart die moet leiden tot betere medicatie-overzichten. Patiënt-platforms uit diverse regio’s hebben een deal gesloten om te gaan samenwerken rondom informatie-uitwisseling. Hierdoor zullen cliënten in de toekomst beter en gemakkelijker inzicht krijgen in hun medische gegevens. Regio Utrecht, Medical Delta en Brabant gaan waardevolle werkwijzen met elkaar delen. De samenwerking zal er toe leiden dat cliënten zelf meer regie kunnen voeren over hun zorg.

Veilig en comfortabel thuis

Tussen Brabant en Noord-Holland is een samenwerking gestart om thuiswonende mensen met dementie en hun mantelzorgers beter te ondersteunen met behulp van e-healthtoepassingen. Dan gaat het bijvoorbeeld om een manier om makkelijk boodschappen te bestellen bij lokale winkels. Die kunnen op een vast tijdstip worden opgehaald zodat mensen elkaar tegenkomen, samen koffie kunnen drinken en een praatje kunnen maken.

Bron: Rijksoverheid

 


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten