Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
03 October 2011

Door koffie drinken minder kans op depressie

Door: Reina

koffie drinken

Vrouwen die dagelijks minimaal 2 kopjes koffie drinken, hebben minder kans op een depressie dan vrouwen die 1 of minder kopjes koffie per week drinken. Dit blijkt uit onderzoek van de Harvard Medical School, gepubliceerd in de Archives of Internal Medicine.

De onderzoekers volgden 10 jaar ruim 50.000 verpleegsters. Ze ontdekten dat in vergelijking tot het drinken van 1 kopje koffie een dagelijkse consumptie van 2 of 3 koppen koffie gepaard ging met 15% minder kans op een depressie. Voor vrouwen die dagelijks 4 of meer kopjes dronken, daalde het risico zelfs met 20%. Er is geen verband gevonden met cafeïnevrije koffie. Er is volgens de onderzoekers wel meer onderzoek nodig om het verband tussen koffie en depressie te kunnen verklaren. Het is dus nog te vroeg om mensen koffie te adviseren om hun stemming te verbeteren.


Rianne S, , 07 October 2011:
ik lig anders ook met hartkloppingen in bed als ik 2 koppen per dag naar binnen werk!
Danielle S, , 03 October 2011:
Een ander verband kan zijn dat mensen met een minder goede stemming weinig koffie drinken. Een van de symptomen van een depressie is slecht slapen en koffie houd je juist wakker en kan angstgevoelens versterken. Wellicht drinken mensen met een depressie daarom minder koffie.
Hendrick Smit, , 03 October 2011:
Inderdaad: meer onderzoek is nodig. Koffie verzuurt het bloed. Een makreel lijkt me een gezondere keuze: omega-3 en vitamine-D.

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten