Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
10 May 2017

Doe mee met actie richting zorgverzekeraars over uurtarief

Door: Reina

Doe mee met actie richting zorgverzekeraar over uurtarief

Al 10 jaar is het tarief voor diëtisten bij de meeste zorgverzekeraars gelijk gebleven. Daarom roept Diëtistenpraktijk Becks & Havers andere diëtisten op om samen in actie te komen. Daarvoor hebben de 4 diëtisten van deze diëtistenpraktijk samen met een jurist een brief voor zorgverzekeraars opgesteld om hun onvrede te uiten, want het is tijd om de ongelijkheid in koopkracht recht te trekken. Diëtisten moeten wel echt het heft in eigen handen nemen, want de beroepsvereniging mag niet namens de diëtist met zorgverzekeraars onderhandelen over het tarief. Eind mei gaan Becks & Havers de brief versturen.

Doe mee

Ben je het met de inhoud van de brief eens? Stuur dan deze brief, met je eigen logo en naam eronder naar de zorgverzekeraar(s). Of schrijf zelf een eigen brief. Mocht je meer collega’s weten die aan deze actie mee willen doen, maak ze dan attent op deze actie.


Lenke Melman, dietist, 17 May 2017:
Misschien is dit dan de plek om een oproepje te doen.
Ik werk zelf niet in de eerste lijn maar de intramurale zorg.
Welke mede-intramurale diëtisten willen eens samen kijken hoe we ook in de intramurale zorg het salaris van de Dietist gelijk kunnen trekken met onze collega paramedici? Mijn mail staat open ;)
Anna Dekkers, Kinderdietist, 16 May 2017:
En over die brief gesproken: wat vinden wij wel een goed uurtarief?
truus kuijpers, dietiste, 16 May 2017:
iedere zichzelf respecterende dietist moet deze brief sturen. ik ben ook van mening dat de NVD meer kan doen. het lijkt bij de NVD wel een angsthazencultuur. niet geschoten is altijd mis , is een oud gezegde
Annemarie Spijker, Dietist, 16 May 2017:
Het is geen wonder dat deze kwestie al zolang speelt. Weten jullie dat elk beroep dat voornamelijk door vrouwen wordt uitgevoerd onderbetaald wordt? Basisschooldocenten, verpleegster en dus ook diëtist. Voor de vrouwenemancipatie moeten we iets doen en stop met wijzen naar een ander. Als jij wilt dat er iets veranderd. Begin dan bij jezelf!! Als je het niet volledig eens bent met die brief dan verander je hem gedeeltelijk, of schijf je eigen. Als jij wilt dat er iets veranderd, moet jij actie ondernemen. Is dat niet ook wat je tegen je cliënten/patiënten zegt? Of vind je het prima dat die naar jou wijzen, zoals jij naar de NVD wijst.
Konnie Crielaard, Diëtist, 16 May 2017:
Hoe doen andere beroepsgroepen dat? Moet toch voor de NVD niet zo moeilijk achter te komen zijn. B.v. logopedisten beroepsvereniging even contacteren.
Ik verstuur de brief. Het zou handig zijn als er een lijst bij de brief zou zitten met (mail) adressen van alle zorgverzekeraars. Tijdsbesparend en drempelverlagend voor de collega's.
Anna Dekkers, Kinderdietist, 16 May 2017:
Er wordt elke keer als ik hier iets over lees weer gesteld dat de nvd niet 'mag' onderhandelen namens ons diëtisten. Ik vraag me echt af of dat wel zo is. Ik lees net dat dat 'niet mogen' te maken heeft met de mededingingswet. De makers van die wet hadden ongetwijfeld goede bedoelingen, maar het kan nooit de bedoeling zijn geweest dat een hele beroepsgroep er daardoor financieel zo op achteruit gaat. Wat ik wil zeggen is: stel de nvd gaat onderhandelen, en er zijn dan instanties die zeggen dat dat niet mag, en er wordt daarna misschien zelfs eens serieus door een rechter of commissie naar deze hele kwestie gekeken, houdt dat hele 'het mag niet' dan wel stand?
Karine Hoenderdos, redacteur Nieuws+voor+dietisten, 16 May 2017:
Volgens mij ben je nu te voorzichtig, Anneke. Het is wat anders als een beroepsvereniging voor de hele beroepsgroep onderhandelt of dat dietisten vanuit hun (groeps)praktijken reageren. Ik zou het erg fijn vinden als deze brief massaal verstuurd wordt, dan kunnen we daar weer publiciteit over genereren. Het gaat erom dat de discussie op gang komt en dat we niet klakkeloos het lage tarief accepteren.
Anneke Palsma, Voedingswetenschapper/sportdiëtist, 16 May 2017:
Toch vraag ik me dan af of meerdere praktijken dan wel gezamenlijk met de zorgverzekeraars mogen onderhandelen, omdat er dan ook sprake is van een collectieve onderhandeling, terwijl er juist door de ACM aan de NVD is gezegd dat dit niet mag.
Ik begrijp er dus uit dat elke praktijk dus zelf actie moet ondernemen naar de zorgverzekeraars toe
Karine Hoenderdos, redacteur Nieuws+voor+dietisten, 10 May 2017:
Zeker! Groepspraktijken, Netwerken, Regio's: bundel je krachten en stuur die brief. Misschien leuk om hier op deze website te melden als je de brief verzonden hebt? Hoe meer schapen over de dam, hoe beter!
Marieke Sleeking, diëtist, 10 May 2017:
Super! Misschien is het iets voor de diëtistengroepen om vanuit de samenwerking te versturen? Of zou er een voordeel zijn als iedereen hem individueel verstuurt?

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten