Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
04 May 2011

Directe Toegankelijkheid Diëtetiek uitgesteld

Door: Reina

Voedingsadvies

De beoogde invoering van de directe toegankelijkheid Diëtetiek (DTD) per 1 juni 2011 wordt niet gehaald. De reden voor het uitstel is de vertraging die in het wetgevingstraject is ontstaan. Eerder dit jaar heeft de minister vanuit de Tweede Kamer vragen ontvangen over nut, reden en gevolgen van de invoering van de directe toegankelijkheid. De tijd die beantwoording van de vragen heeft gekost, leidt er toe dat de uiteindelijke invoeringsdatum waarschijnlijk pas 1 september 2011 zal zijn.

Om bekendheid te geven aan de DTD is de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) een campagne aan het voorbereiden voor de huidige verwijzers, andere professionals en potentiële cliënten. Het feit dat de definitieve datum van invoering inmiddels meerdere malen is gewijzigd, maakt het voor de NVD lastig te anticiperen.

Bron: NVD


Cilia Borninkhof, , 06 May 2011:
Ik ben het helemaal met je eens, Saskia.
En als ik mijn gemiddelde verwijsbriefje bekijk (als die al leesbaar is)staat daar weinig aanvullende info op. Ik moet daar toch zelf achteraan omdat cliënt ook "een beetje suiker" blijkt te hebben. Dus waarom zo, naar mijn idee, moeilijk doen over de DTD?
Saskia van Os, , 05 May 2011:
Ik vind het echt belachelijk dat er zo kort vantevoren (net een maand) ineens maar wordt besloten dat de DTD wordt uitgesteld. Ik heb al de banner van de NVD over de DTD miv 1 juni op mijn site staan en mijn verwijzers geinformeerd. Kan ik alles terug gaan draaien. Komt lekker professioneel over! Zou van uitstel geen afstel komen? Dan ga ik ook voor niks een dure scholing volgen...

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten