Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
22 July 2011

Directe Toegankelijkheid Diëtetiek per 1 augustus een feit

Door: Reina

Ansichtkaart DTD

Per 1 augustus vervalt de verplichting om een verwijzing van een arts te hebben voor de diëtist. Dit besluit van de Raad van State is gepubliceerd in het Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden.

De Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) is blij met dit besluit. ‘Dit verlaagt de drempel voor de cliënt om te kiezen voor een dieetadvies en een gezonde leefstijl. Ook komt directe toegang ten goede aan de kwaliteit van zorg, door kortere lijnen en een snellere behandeling.’

De NVD adviseert iedereen die kiest om zonder verwijzing naar de diëtist te gaan om eerst contact op te nemen met de zorgverzekeraar om te informeren of dieetadvisering wordt vergoed.

Om de directe toegang tot de diëtist onder de aandacht van (toekomstige) cliënten te brengen heeft de NVD ansichtkaarten ontwikkeld met de tekst “Direct naar de diëtist”. Inmiddels zijn er ruim 60.000 ansichtkaarten in omloop. De NVD werkt op dit moment aan een folder waarin staat aangegeven wat de directe toegankelijkheid betekent en op welke zorg de cliënt mag rekenen. Deze folder is bij de diëtist verkrijgbaar.
De DTD is een aanspraak die geregeld wordt in de Zorgverzekeringswet. De voorwaarden met betrekking tot de DTD betekent onder andere wel dat de diëtist de geaccrediteerde cursus DTD heeft gevolgd.

Bron: NVD


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten