Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
04 October 2017

Diëtisten winnen Diabetes Innovatie Prijs

Door: Karine

Winnaars Diabetes Innovatie Prijs

De Diabetes Innovatie Prijs 2016 is uitgereikt aan diëtisten Karen Plantinga en Patricia Vermeulen van Health4you2.online, voor hun programma “100 dagen diabetes challenge”. Hun idee wordt beloond met een bedrag van 5.000 euro. Het programma bestaat uit 2 ontmoetingsdagen in groepsverband. Daar spreken niet alleen de betrokken diëtisten, maar ook diabetoloog prof. Hanno Pijl, prof. Ingrid Steenhuis van de Vrije Universiteit Amsterdam, een beweegcoach en een stylist. 

Online begeleiding
Daarnaast is er intensieve online begeleiding middels webinars, opdrachten en beweegchallenges. De deelnemers krijgen een beweegmeter (Fitbit) en een goodybag. Groot voordeel van de online begeleiding is dat de patiënt zelf zijn tijd hiervoor kan inplannen en niet afhankelijk is van de werktijden van de hulpverleners. Daarnaast is er individuele aandacht tijdens de fysieke dagen en Skype-consulten en is er lotgenotencontact in het online-gedeelte.

Koolhydraatarm
Het programma biedt 100 dagen intensieve begeleiding aan mensen met diabetes en overgewicht. Het doel van het programma is de cursisten de regie te geven over hun leven met diabetes. Dit gebeurt door middel van het ontwikkelen van een gezonde leefstijl en het volgen van een koolhydraatarm dieet. Vaak kan men toe met minder of geen medicijnen. De bloedsuikers en andere bloedwaarden verbeteren, net als de bloeddruk en conditie.

Unaniem juryoordeel
De jury, bestaande uit Mirjam van de Weijer, bestuurslid EADV, Fred Storms, internist en diabetoloog en Ciska Westerlaken, kinderarts en winnaar van de 1e editie van de Diabetes Innovatie Prijs, heeft unaniem gekozen voor dit project.

Bron: persbericht Sanofi


Martine Ridderhof, Dietist Tholen, 10 October 2017:
Super tof! Wat een gaaf programma, helemaal verdiend deze waardering.

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten