Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
13 January 2017

Diëtisten ontwikkelen game voor nierpatiënten

Door: Angela

Diëtisten ontwikkelen game voor nierpatiënten

Twee diëtisten hebben een game ontwikkeld die de dieetkennis vergroot bij nierpatiënten en hun omgeving. Een kleine test laat zien dat de game aanslaat. Nierpatiënten in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen vinden het een leuke manier van leren, door de toegenomen kennis verbetert de zelfredzaamheid en zelfs de bloeduitslagen werden beter. De game is ontwikkeld door Sophie Luderer van CWZ en Louise Witteman van Robin Health Games.

Complex dieet

Het dieet bij gevorderde nierziekte is voor patiënten heel complex. In de praktijk ontbreekt het diëtisten vaak aan tijd om het te blijven uitleggen. Daarom ontwikkelden Luderer en Witteman een serious game, die de patiënt op een mobiele telefoon of tablet kan spelen. In het spel zitten kennisvragen over het dieet en wordt extra informatie gegeven. Diëtisten kunnen in het logboek meekijken naar gemaakte fouten op de kennisvragen, waar in een volgend consult extra aandacht aan kan worden besteed.

Maria ter Welle prijs

De game is één van de inzendingen voor de Maria ter Welle prijs van de Nierstichting. Ludererer en Witteman willen deze prijs graag winnen om de game verder te ontwikkelen en landelijk uit te rollen.

Bron: NierNieuws


Angela Severs, redacteur Nieuws voor dietisten, 30 March 2017:
@Tom: dank voor het doorgeven van de typefout. Het is nu aangepast!
Tom Coumans, Diëtist, 30 March 2017:
Erg goed gedaan van deze game.

Tip voor redactie; het is Luderer (geen luderere)- "Luderere en Witteman willen deze prijs graag winnen om de game verder te ontwikkelen en landelijk uit te rollen. "

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten